Lafleur Althoorn revisie

In december 2016 werd er een La [spatie] Fleur althoorn (wat is dat toch met die spatie!) aangeboden. Er was reeds € 10,00 op geboden. Omdat ik niet wilde opbieden heb ik Walter, de verkoper, gemaild en aangegeven dat het instrument er erg slecht uitzag, maar dat ik een instrument zocht om te reviseren. Op 6 december 2016 kwamen we uit op € 20,00, wat niet veel geld is voor een althoorn, zelfs niet in deze staat. Omdat Walter het instrument maar niet verstuurde, bood een aardige collega van mij aan om het voor mij op te halen in Eindhoven. Op 13 maart 2017, dus ruim 3 maanden later, was ik de ‘trotse’ bezitter van een tweede Lafleur althoorn. Het instrument zag er ronduit smerig uit en het tweede ventiel liep zeer stroef.

Ik heb instrument daarom gereinigd middels de elektrolytische reinigingsmethode. Voor wie het niet weet; je bekleedt een emmer met aluminiumfolie, vult hem met heet water en voegt 2 kopjes soda toe. Dompel het instrument erin gedurende zo’n 3 minuten en met een beetje zilverpoets krijg je al gauw het volgende resultaat:

Vervolgens heb het ventiel eruit gehaald en ingesmeerd met carborundum-pasta. Met deze pasta schuur je het vuil uit het cilinderhuis. Dus vervolgens zachtjes heen en weer bewogen tot ie weer helemaal soepel liep. De deuk in de beker heb ik er uit laten halen waardoor ik uiteindelijk voor € 60,00 in het bezit ben gekomen van een mooie althoorn van het bijzondere merk Lafleur.